želudac,jetra,žuč...

Boli me želudac III dioPitali su nas prijatelji šta bi im pomoglo da ih sada zaboli stomak.Imali smo takvih slučajeva u porodici,i tom prilikom smo prvo vjerovali pitomoj nani i matičnjaku.Oboje smiruje stomak,glavobolju,smiruje nas svakako i opušta i šta još ne čini kako bi nam pomoglo.
Zato pijte taj čaj kao smjesu pola -pola ove dvije trave.Sipa se dvije kašike ove smjese u 0,5 litara prokuhane vode da odstoji poklopljeno.
Mlako se pije nezaslađeno prije jela ,a zaslađeno medom poslije jela.I oni koji ne vole čaj biti će zadovoljni kako ukusom tako i djelovanjem.Bolovi u želucu

To se najčešeće čuje,posebno kod žena.Nahlade se dok su mlade,sjede na betonu,nose kratke majice i da ne objašnjavam sve u detalje.Mislili smo se šta da uradimo a da se taj želudac malo smiri.
Kod omladine je na prvom mjestu iz razloga,osim navedenog,što jedu sendviče u školi,ili uveće izađu i pojedu nešto u fast foodu.
To želudac ne voli,posebno ako se to zalije hladnom koka kolom.To kao da si polio benzina na vatru koju hoćeš da ugasiš.Uglavnom sve što više govoriš omladina sve manje sluša.Šta je tu je...
Da bi olakšali muke i sebi i njima treba stvarati naviku pijenja čaja.Ja svojoj djeci svako jutro dok čekaju doručak dam da popiju čaj od verema ,jednu sedmicu, drugu sedmicu pravim čaj kopriva, nana i kunica ,a ostale dvije sedmice pravim čaj od posebne smjese trava koje se u mojoj porodici već odavno koristi kao jedan najbolji čaj za želudac bubrege i kompletan probavni sistem.
Radi se o strogoj recepturi od 10 trava.
Čajevi ne bi smjeli biti jaki,vreli a ni hladni.Uglavnom, za želudac je najbolje piti pola čaše prije obroka, a pola poslije.Eliksir kod raka jetre


            Ovaj lijek je dobar za rad jetre, po nekim travarima liječi rak jetre.
Uzme se 200 grama soka praziluka i 300 grama soka crnog luka (strugati na rende i nakon toga iscijediti)izmiješati sa 600 ml bijelog vina i ostaviti pet dana.
Zatim dodati 200 grama meda i ostaviti još tri dana,uz često mućkanje.
Piti po jednu supenu kašiku pola sata prije jela, 4 puta dnevno.

ą
Midhat Mido,
19. kol 2010. 13:43
Comments